Modalitati de promovare magazin online de jucarii Lego.

lucian întreabă:

Heap of color plastic toy bricksIn 2 saptamani voi lansa un site de vanzari online cu jucarii LEGO strict marca LEGO si nu imitatii. Am facut deja si o pagina de facebook unde voi incerca sa promovez aceste jucarii si automat produsele care se vand pe site.
Pe langa aceasta metoda si publicitatea platita la google ce mai recomandati.
Multumesc si astept sugestiile d-voastra.

ciocangabriel răspunde:

Buna ziua,

În primul rând doresc să vă felicit pentru această inițiativă și vă doresc mult succes.

Orice pagină pe internet, poate fi inutilă, atât timp cât promovarea este inexistentă. Vă felicit deci și pentru decizia de a promova produsele, atât prin intermediul adwords, cât și pe facebook. Este indicat ca ambele campanii să fie plătite, rezultatele sunt mult mai rapide.

Aș recomanda cel puțin un concurs, pentru a vă ajuta să răspândiți vestea mai bine. O altă sugestie ar fi să gasiți și distribuitori online. Există o serie de site-uri ce colaborează cu furnizorii, dar cu rezultate bune. Astfel puteți acorda o reducere celor ce încearcă să vândă produsele.

Pe de altă parte este indicată și o campanie de fluturași, în parcuri și spațiile de joacă. Mai există diverse evenimente la care puteți găsi o cale să participați. Spre exemplu, în acest week-end, este un eveniment în magazinul Cocor. Dacă ați fi luat legătura cu o grădiniță participantă, ați fi găsit o soluție să fiți prezent acolo cu produsele sau o reclamă.

 

Cu Stima,
Ciocan Gabriel

0

2 comments

 • M.Possler

  M.Possler

  Reply

  Buna ziua,

  Sunt administratorul unui magazin online (boutique) care comercializeaza produse mai deosebite(de preferinta handmade)importate din locuri indepartate ale lumii. Am inceput cu produse din piele exotica importate din Thailanda.Magazinul si-a inceput activitatea de cateva luni dar, desi am investit in promovare pe Google si Facebook cam 4 luni, aceasta nu a dat rezultate satisfacatoare.Ce alte metode de promovare as mai putea aplica pentru a obtine rezultate mai bune si in timp mai scurt? Cat timp credeti ca ar trebui facuta promovarea pe Google si Facebook pentru a da rezultate mai bune?Va multumesc. Cu stima, M.Possler

  • ciocangabriel

   ciocangabriel

   Reply

   Buna ziua,

   Asa cum ati citit in articolele postate, accentul trebuie pus pe „cum facem o campanie”.
   Va felicit pentru metodele de promovare alese. Acestea sunt cele mai indicate in cazul unui magazin virtual.
   In general este necesara o campanie de 6 luni de promovare, pentru a pune sistemul in miscare. In aceasta perioada trebuie incercate variante si gasite solutiile cele mai productive. Investitia recomandata in cazul dumneavoastra ar fi de 1.500 lei lunar. Domeniul in care activati cred ca trebuie promovat mai mult in retelele sociale si mai putin in Google. Textul anunturilor este mai dificil de ales si trebuie schimbat periodic. Pentru inceput scopul promovarii este de a realiza conexiuni si abia dupa 3 luni de a promova produse. Activitatea in conturile retelelor sociale trebuie sa fie intensa. In paralel as recomanda o promovare SEO, cu articole pe site.
   Un alt punct important este numarul de accesari, de vizitatori si timpul petrecut de acestia pe pagina. Fara detalii este dificil sa va furnizez mai multe informatii.
   Va rog sa imi comunicati numele paginii web si cateva detalii despre numarul si comportamentul vizitatorilor.
   Cu stima,
   Ciocan Gabriel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.