Idei de promovare servicii asistenta psihologica

Modalitati de promovare-Cabinet psihologicvirgil serban întreabă:

Buna ziua,
Am citit toate sugestiile dvs. privind promovarea unor servicii si am fost placut impresionat. Ma gandeam daca ati putea sa-mi oferiti si mie niste „tips-uri” prin care as putea sa fiu mai vizibil pe piata.
Sunt psiholog si psihoterapeut si ofer servicii de asistenta psihologica (evaluare, consiliere, psihoterapie individuala/de grup-pentru copii si adulti) in cadrul unui cabinet individual recent infiintat. Multumesc

ciocangabriel răspunde:

Bună seara domnule Virgil Şerban,

Domeniul în care activaţi este o reală provocare pentru mine. Merg periodic la un psihoterapeut şi apreciez foarte mult avantajele şi beneficiile obţinute în urma întâlnirilor. Dar, din păcate, românul nu este învâţat să apeleze la un psihoterapeut şi apelează la aceste servicii la fel ca la alte servicii medicale, doar la mare nevoie. Iar la psiholog merge doar pentru că vrea să se pensioneze. Dumneavoastră trebuie să faceţi educaţie, iar acest lucru necesită mult timp şi o investiţie financiară mare.

Deci: personal vă recomand mediul online, unde pentru început să vă oferiţi gratuit serviciile şi cu tact să îi chemaţi şi la cabinet. Se poate realiza un blog ca cel pe care aţi intrat, dar în paralel vă puteţi folosi şi de forum-uri unde sunt deschise subiecte pentru dumneavoastră. Spre exemplu la o simplă căutare pe google după „psihoterapeut” găsiţi un forum pe www.naturaplant.ro subiectul „psihoterapeut bun”, unde puteţi intra într-o discuţie chiar dacă este veche. Se pot câuta subiecte şi în rezultatul altor căutări cum ar fi: psihoterapie, sedinţe psihoterapie etc. Câteva flyere bine structurate, distribuite pe la grădiniţe şi şcoli este posibil să vă ajute. Cu accent pe bine structurate (întrebări de genul „NU te înţelegi cu copilul”, „Ai un copil difcil”). Cred că este mai uşor să stimulezi un părinte să îşi aducă copilul, decât să stimulezi un părintele să vină el.
Crearea unor relaţii cu medicii de familie sau psihologi ce nu fac si psihoterapie, poate ajuta.

În speranţa că am reuşit să vă ofer ceva util, vă salut cu respect, Ciocan Gabriel.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.