Metode de promovare florărie online.

oana întreabă:

flori-pentru-mese__543Buna ziua,
m-ar interesa cum as putea sa promovez o florarie online.
Nu ne bazam doar pe vanzari online ci mai degraba ne avantajaza sa atragem clienti prin intalniri si discutii cu fiecare in parte. Cum sa facem acest lucru? Avand in vedere ca oferta este foarte bogata si concurenta este foarte mare in acest domeniu, cum putem atrage clientii?
Comertul on-line ne intereseaza mai mult pentru cadouri si buchete cadou.
Noi realizam atat buchete si aranjamente florale clasice dar si non-conformiste (floral-art). De aceea este important ca clientii sa ajunga la noi si sa discutam cu fiecare in parte pt ca noi incercam sa ne adaptam dorintelor si personalitatii fiecaruia dintre ei si nu ne limitam doar la aranjamentele prezentate pe site.
Va multumesc si astept raspunsul dvs.

ciocangabriel răspunde:

Bună ziua,
În general categoria de clienţi ce foloseşte mediul on-line vor să scutească o deplasare sau căutări îndelungate. Spre exemplu dacă sunt 10 clienţi interesaţi de produsele dumneavoastră şi ajung prin intermediul mediului de promovare on-line pe site, cel mult o persoana va veni la dumneavoastră, ceilalţi 9 vor să cumpere direct de pe site, fără să se deplaseze.
O să împart clienţii în două categorii. Prima categorie sunt clienţi ce caută produse comune iar cea de a doua categorie sunt clienţii ce caută produse speciale.
Prima categorie, clienţii ce doresc lucruri standard, unul sau mai multe coşuri cu flori, ceva aranjamente (modele deja expuse pe site). Pentru a explica mai bine comportamentul clienţilor am să vă ofer două exemple: un site de autocolante decorative (http://www.autocolante-decorative.ro) nu are preţurile afişate pentru produsele prezentate, în comparaţie cu concurenţa. Deşi are vizitatori în fiecare zi, cel mult o dată pe săptamână cineva cere o ofertă prin email sau telefonic. Acest fapt se datorează comodităţii şi creşterii tot mai mare a numărului de persoane ce cumpără direct, on-line. Un alt exemplu ar fi al unui magazin de uşi, numărul de clienţi ce cumpără fără să vadă fizic produsul este egal cu cel al celor ce vin să viziteze magazinul. Oricât de interesantă ar fi o întâlnire cu dumneavoastră doar cei ce doresc mult de la dumneavoastră vor veni, să spunem pentru o comandă de peste 1.000 lei. Iar aceşti clienţi sunt foarte puţini şi prea mulţi se luptă să îi câştige.
Din ce am observat site-ul este realizat pentru a doua categorie de clienţi, cea a clienţilor ce doresc ceva special. Un singur lucru reiese, cei mai buni clienţi ar fi cei ce au evenimente, iar pe ei îi atrageţi prin prezentarea unor modele deosebite, a unor aranjamente speciale chiar dacă ele costă mult şi puţini îşi permit. Asta pe lângă cele ce există deja şi au un preţ.
Site-ul este primul contact al potenţialului client cu dumneavoastră de aceea vă recomand:
– scrierea textului pe verticală folisind cuvinte simple ca: mireasă, lumânări etc., acum este obositor şi greu de citit;
– dacă realizaţi produse “non-conformiste (floral-art)” acestea trebuie să primeze. Se spune că un vizitator stă între 0 si 2 secunde pentru a se decide dacă este interesant sau nu un site;
– prezentarea de mai multe categorii de produse într-un singur loc are avantaje dar în general dezavantaje. Clientul trebuie să intre din motorul de căutare direct pe pagina ce îl interesează, în funcţie de cuvântul după care a făcut căutarea.
În concluzie vă recomand să prezentaţi modele deosebite şi aranjamente mai îndrăzneţe (fără a afişa preţ pentru ele), stârnind astfel curiozitatea. Cât despre clienţi, este nevoie de participare la târguri cel puţin cu pliante şi cel mai important promovati site-ul on-line. Este necesar să fiţi pe prima pagină la google şi după cuvinte ca: flori nuntă, aranjamente florale, flori online etc. Momentan vizitatorii găsesc site-ul după cuvinte foarte puţin utilizate, vă recomand o campanie google ad-words pentru a promova site-ul prin cuvinte cheie comune.
Să concretizăm:
“Nu ne bazam doar pe vanzari online ci mai degraba ne avantajaza sa atragem clienti prin intalniri si discutii cu fiecare in parte. Cum sa facem acest lucru?”
Stârnind curiozitatea, prezentând produse deosebite încă din prima pagină.
“Avand in vedere ca oferta este foarte bogata si concurenta este foarte mare in acest domeniu, cum putem atrage clientii?”
Creşteţi numărul de vizitatori pe site prin google şi veţi creşte şi numarul de clienţi.
“…este important ca clientii sa ajunga la noi si sa discutam cu fiecare in parte pt ca noi incercam sa ne adaptam dorintelor si personalitatii fiecaruia dintre ei si nu ne limitam doar la aranjamentele prezentate pe site.”
Clienţii ce îşi doresc ceva atât de deosebit încât să dorească o întâlnire, în afara celor cu evenimente, sunt foarte puţini dar dacă aveţi un numar de vizitatori on-line mare, va creşte şi numărul acestora. Vizitatorii vor să vadă ce puteţi face până să vă cunoască, altfel interesul lor este scăzut.

0

2 comments

  • Flori frumoase

    Flori frumoase

    Reply

    Foarte interesante sfaturile! Le urmam si noi inca de la inceput, pas cu pas

  • Floria

    Floria

    Reply

    Iti multumim pentru idei, majoritatea le-am testat si noi si au avut succes. Am adauga si o buna prezenta in social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.