Metode de promovare Caffe Bar – Alecsandria

ana-maria întreabă:

Promovare Caffe Bar - AlexandriaBuna ziua!
Am tot cautat pe internet solutii, idei, sfaturi, impartasiri despre promovare si vreau sa spun ca nu am gasit nicaieri ceea ce am gasit la dvs pe acest site. Faptul ca dati idei si sfaturi pe intelesul omului si mai mult de atat, realiste si realizabile, deja ma face sa ma simt linistita numai cu gandul ca va contactez.
Anul trecut m-am mutat in Alexandria din Bucuresti la prietenul meu si am deschis impreuna cu el un caffe bar in Alexandria, de fapt l-am redeschis. Parintii lui au avut localul,dar l-au tinut inchis cativa ani din anumite motive. Din cate mi-au povestit dansii si prietenii iubitului meu, barul era foarte frecventat la vremea aceea. L-am renovat si am deschis anul trecut in toamna. Problema este ca intre timp au aparut alte localuri de genul,acestea fiind mai mari si cu terase. Noi nu avem terase si nici spatiul foarte mare…capacitatea maxima fiind in jur de 50 de persoane. Cand l-am renovat am facut-o doar cu gandul de a-l inchiria pt petreceri, deci este amenajat ca si restaurant. Acum cateva luni ne-am gandit sa deschidem si pentru clientela de zi cu zi. Am pus afara anunt pe un piedestal cum ca organizam evenimente, am impartit flyere cu mentiunea ca oferim cafea gratis, am dat anunt pe facebook ca oferim frappe gratuit fiecarui client, dar cu toate acestea nu a venit mai nimeni…doar cei care veneau deja. As vrea sa fac ceva pt a-l promova,dar nu stiu ce… M-am gandit si la varianta cu karaoke, dar nu cunosc pe nimeni de aici care sa ma ajute, eu nefiind din Alexandria, iar prietenul meu nu e genul care sa organizeze si sa faca ceva. Trebuie sa mentionez ca nu dispun de o suma mare de bani. Daca ati putea sa imi dati ceva sfaturi, as fi mai mult decat bucuroasa. Multumesc!

ciocangabriel răspunde:

Bună seara,

Regret întârzierea cu care vă răspund şi sper ca mesajul meu să vă găsească în condiţii mult mai bune decât cele precizate. Este adevărat că în perioada de vară localurile, unde lipseşte terasa, sunt defavorizate. Iar aerul condiţionat ajută prea puţin sau chiar deloc. Dacă luăm în considerare şi concediile tabloul este complet demoralizator.
Aşa cum specific de multe ori este greu să îţi faci o părere despre un lucru pe care nu îl vezi. Voi considera că majoritatea lucrurilor stau bine la dumneavoastră şi voi face referire doar la atragerea de clienţi. După cum aţi mai citit şi în alte articole, există metode de promovare mai cunoscute altele mai ieşite din comun şi multe din ele se pot aplica diverselor domenii de activitate ale firmelor. Pentru dumneavoastră vă propun să încercaţi transformarea localului într-un loc de întâlnire pentru jocuri de societate. Puteţi face acest lucru şi doar în anumite zile ale săptămânii. Atenţie jocurile de noroc sunt interzise de lege. Jocurile de societate înseamnă mai mult decât niste jocuri de cărţi. Puteţi căuta pe internet, puteţi merge la cele din Bucureşti, pentru documentare.
Vă invitaţi prietenii, clienţii fideli la partide de joc şi puteţi organiza chiar concursuri. Se poate crea un bistro unde oamenii să se simtă bine seara sau la sfârşit de săptămână. Unde se poate bea o cafea aromată, un ceai şi mânca o gustare. Dar cel mai important este că mă întâlnesc cu prietenii la o partida de Carcassonne. Am specificat acest joc pentru că iată aici ce am găsit la o simplă căutare: http://cutia.ro/2012062562/Latest/Campionat-National-de-Carcassonne.html. Dacă aţi citit cu atenţie şi răbdare până la sfârşit aţi înţeles ce am vrut să spun.
Astfel prietenii vor vorbii mai departe, lumea va afla şi veţi câştiga această categorie de clienţi. Puteţi merge mai departe şi atunci când aveţi serile de joc să schimbaţi aşezarea în local (aşezarea meselor, poate căteva tablouri şi altele).
O altă soluţie ar fi să aşteptaţi frigul să se închidă terasele şi o consideraţi afacere sezonieră.
Pentru petreceri puteţi realiza câţiva fluturaşi în care să specificaţi clar cât costă pe persoană sau total şi ce oferiţi în acei bani. Realizaţi câteva pachete în funcţie de numărul de persoane. Fotografii cu localul în care oamenii se distrează. Aceşti fluturasi îi distribuiţi numai la tineri, cel mai indicat la licee şi la locurile unde se întâlnesc ei. Sigur că trebuie să aibe peste 18 ani dar de asta mai mergeţi prin parcuri, mall şi alte locaţii.
Sunt multe de discutat dar informaţiile şi timpul sunt insuficiente. Vă multumesc pentru atenţia acordată şi vă mai aştept cu noutăţi.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.