De ce produsele de import au mai mult succes?

Produse de import.

Am observat printre cuvintele şi frazele după care este găsit acest blog, întrebarea de mai sus. M-am gândit să răspund la ea: Pentru că sunt româneşti. Pentru început am să vă spun două povestioare.

O companie românească, alcătuită din oameni deosebiţi din toate punctele de vedere, a lansat pe piaţă un produs ce avea în denumirea sa cuvântul „România”. După o perioadă, în care vânzările erau multumitoare, au schimbat denumirea într-una cu un aer occidental. Efectul creat de această schimbara a fost extraordinar. Vânzările au explodat şi vorbim aici de o creştere cu sute de procente în doar câteva luni. Compania a vândut apoi drepturile asupra produsului pentru o sumă cu multe zerouri.

Un compozitor român a lansat o melodie, cântată în limba engleză, ce a ajuns imediat pe primul loc în multe topuri. Faptul că era compusă şi interpretata de români s-a aflat mult mai târziu.

De ce se întamplă acest lucru? Pentru că:

Nu mai suntem naţionalişti.

Nu ne mai gândim la cel de lângă noi.

Nu facem nimic pentru a ne delimita de acţiunile connaţionalilor noştrii (hoţi, cerşetori etc.)

Nu este nimeni, dintre cei ce au puterea, să îndrepte situaţia.

Nu vrem să câştigăm în timp, ci acum, iar cu economie nu se fac lucruri de calitate.

Nu ştim să spunem „nu” şi ne lăsăm călcaţi în picioare.

Sunt mulţi de „nu” ce se pot adăuga aici dar am să mă opresc. Dacă doriţi ca produsele şi serviciile dumneavoastră să fie de succes, ele nu trebuie să fie româneşti, cel puţin în aparenţă. O denumire de produs în altă limbă, servicii executate de persoane de altă naţionalitate sau scoliţi în afara graniţelor sunt câteva din opţiunile ce pot face diferenţa dintre voi şi concurenţă. Acesta este momentan drumul spre reuşită.

0

2 comments

 • Fram

  Fram

  Reply

  Omanii au avut parte zeci de ani de produse romanesti de calitate slaba (pe vremea comunismului) si de aia poate au ramas cu sechele fata de produsele autohtone. Pe de alta parte sunt tari in care produsele romanesti au succes poate pentru ca la fel sunt ceva inedit si deosebitin tarile respective. Oricum brandul de tara ar trebui sa ne preocupe pe toti si sa incercam sa il promovam cat mai mult.

 • saltelelucs

  saltelelucs

  Reply

  In curand nu o sa mai spun Saltele produse in Romania ci Saltele importate din UE ca suna mai bine pentru cine cumpara fitze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.